Bonn-Lak

Friss topikok

Címkék

Rege időn rég ...

2013.10.27. 15:09 turtleke

Rege időn rég, ez év június 1.-én megérkeztünk új lakunkba. Üres falakkal, világítás nélkül, zsákokkal, dobozokkal és egy matraccal kezdtük meg életünket Bonnban.

Még az idő is zord volt, télikabátban jártunk-keltünk, és még be is kellett fűtenünk. Az első hetek mindennapos ügyintézései mellett muszáj volt a kis lakkal is foglalkozni, hogy valóban lakként funkcionálhasson. Az alábbi videó az előző folytatása, június első hétvégéje, a beköltözésünkkor.

Így hát neki láttunk. Azon kívül, hogy a mini konyhába mindent kidobozoltunk és a fürdőbe kikerültek a kiskacsák, amink volt azt összeraktuk. A 2 asztal, a forgószékek, a szőnyeg és a kis asztal. 

No meg az erkélyre valók, a barna kis kerti asztal kivételével, ami a mikrohullámú sütő polcaként és miniasztalként funkcionált tovább, a mini konyhában. Apropó erkély. Lássuk hogyan kell szakadó esőben egy ernyővel és egy sörrel a kezedben cigizni és, és bizony foglalt kezekkel nem bejutni a lakásba. :)

Így éltünk, éldegéltünk, és időközben beszereztünk 4 lámpát a nappaliba, plussz kettőt az előszobába. Érdekes, hogy a függönyök milyen otthonos hangulatot kölcsönöztek az ekkor még mindig üres térnek is. Ki gondolta volna, hogy ez kell hozzá?  Még mindig jó döntésnek tartjuk, hogy végül lila sötétítőt választottunk a tervezett szürke helyett. A fürdőszoba is megkapta a maga fali polcát és a mosdó alatti kis szekrényt. Lakberendezgettünk, de épp csak annyit, amennyi szükséges a mindennapi élethez. Tervezgettünk, nézelődtünk tovább. A tároló beázását követően azonban újfent minden cucc felkerült a lakásba. Újra mindent át kellett pakolni, a vizes dobozokat kidobni. Itt látható, hogy nézett ki újra a lak:

Persze végül minden újra lekerült a tárolóba, fóliákra és magasítókra felpakolva, és kezdtünk normális lakásszerűségben élni. A mosógépet is megrendeltük, így véget ért már a kézzel mosós időszak. Opti a neve, azóta is szuperül teszi dolgát a kicsike.

mosogep.JPG

A funkcionalitás győzött az előszobában. Kapva kaptunk az alkalmon, és az egyik prospektusban kiszemelt fogast, kis padot és cipős szekrényt gyorsan be is szereztük még a nyár elején. Míg a nappaliban bizony az álmok, vágyak és a kényelem nyert. Így rendeltük meg azt a bizonyos híres-neves óriás szófát a fehér műbőr korpusszal és szürke zsákszövet párnákkal. Tartottunk tőle, hogy kissé túl méretes lesz, de végül tökéletesen betöltötte a lakást, ahogy terveztük. És igen élvezzük ezt a kis luxust minden nap, és igen, még mindig emlegetjük a Jász utcai kényelmetlen kék kanapét majd minden nap. :)

szofa.jpeg

Hónapok teltek el, méricskéltünk, nézelődtünk, tervezgettünk, kalkuláltunk. Sok helyre nem jutottunk el, sok opció között őrlődtünk, sok időt is vett el, belefáradtunk, és volt jobb dolgunk is.

De jött ez a gyönyörű idő, és mi is úgy éreztük, ideje tovább folytatni amit elkezdtünk.

Kisüt a nap, s míg sugarai cirógatnak, és az aranyló fák levelei vitorláznak a kellemes szellővel, a ritkuló lombok közt egyre több cinege tűnik föl, és az ágról-ágra szaladgáló kis mókusok vörös szőre is meg-megcsillan a napfényben. Egy pillanatra megáll az idő, és csak élvezed ezt a kis csodát, a vénasszonyok nyarát. 

Így kezdődött a második fejezet...

 

süti beállítások módosítása