Bonn-Lak

Friss topikok

Címkék

Karácsonyra hangolódva

2013.12.15. 13:42 turtleke

Minden este hazafelé azt látjuk minden háznál, hogy a karácsonyi világító díszek már minden ablakba és fára kikerültek. A szomszédok többsége is elkészült az egyedi ajtódíszekkel is. Péntek este mi is egy kis karácsonyi hangulatra vágytunk, és miután a haza útra a kocsit felszereltük minden hasznos dologgal az Obiban, vettünk néhány apróságot is, amikből új ajtódíszt faraghatunk. Nehogy már mi legyünk az utolsók :)

Íme az eredmény:

Ezt követően bent a lakásban is szerettünk volna egy kis karácsonyi hangulatot, így hát újabb illatgyertyákat és mécseseket gyújtottunk. Miközben a Bonni rádió is kellemes karácsonyi dalokat adott.

Mindeközben Feri finom gyors szendvics vacsorát készített, pirított bacon kockákkal, sajttal, szalámival, frissen, sütőben pirult zsemlékkel és német "nevét nem tudjuk" zöldségekkel - ich denke so, das ist ein madársaláta fajta. :)

szenya.jpeg

Szombaton bementünk a városba, hogy bevásároljunk és kicsit karácsonyi vásározzunk. Persze amit nagyon kerestünk azt végül nem találtuk. De azért a legfrissebb angol-angol, angol-német, német-német könyveinket beszereztük. :) Mégis hiába a karácsonyi vásár hangulat, amit próbáltunk is megörökíteni, sajnos a tömeg eloszlatta hiú ábrándjainkat. Szombatonként - mivel vasárnap minden zárva van - egyébként is hatalmas a tömeg, na de most!, szinte csak menekültünk a bámészkodó tesze-tosza nép elől. Bár egyszer a Stern Strasse-n, megszólalt egy hárfa szerű hangszer, és olyan csodás dallamot játszott a bácsi, hogy néhány percre megálltunk, és csak hallgattuk. Most először esett meg az is, hogy aprót adtunk egy ilyen utcai zenésznek. 

süti beállítások módosítása