Második fejezet - A tettek mezeje

2013.10.27. 10:03 turtleke

Tervezgettünk, ötleteltünk. Nem igazán jutottunk dűlőre, mi lenne a tökéletes elrendezés. Végül hétfőn, míg Feri a T-comban volt, gondoltam megnézek 1-2 variációt. És igen, sikerült eltalálnom az egyik szuper megoldást. A lakás átrendeztetett. (a kép később készült, csak ez van ami megmutatja az ajtóból nézve a változást -lásd korábbi kanapés kép és videók.)

image_2.jpeg

Belépve a nappaliba újra egy szabad nagy tér áll előttünk, szembe a TV, és jobbra a falhoz rendezve a kanapé. A ruhás polcok a jobb oldali beugróba eltüntetve a kanapé mögé. Így észre sem venni. Sőt sikerült egy teljes polcot szabaddá tenni, és a korábbi iratdoboz hegyekből egy már - fogjuk rá - rendezett iroda polcot varázsolni. S csodák- csodája a régi fonott kis szennyes tartóm is felszabadult a mappák és kacatok súlyától. Két megmaradt virágom a függönyök mögött megbújva figyelte eddig életünk, de most már főszerepet játszva illegethetik magukat a lakás központi falánál, a nagy vetélytárssal a TV-vel karöltve. 

Napközben Ferit értesítettem, hogy számítson egy kis változásra este. Le sem vette a cipőjét, csak úgy hasított befelé, hogy lássa, mit műveltem. Hál istennek csak egy-két kekeckedés és elismerő szavak zárták az estét. Azaz csak zárták volna, ha nem értem volna el igazi célomat: az inspirációt. Igen, ez még nem otthon, de most már tervezhető otthon. És igen, Feri órákon át körözött a lakásban és ötletelgetett mit hogyan hova lehetne még. 

A következő hétvégén célba vettük a Poco-nak nevezett bútoráruházat, és szomszédságát a Hausmann Möbel-t, Kölnben. - Jegyzem meg átestem életem első német autópályás vezetése. Gondoltuk letudhatnánk legalább az étkezőasztalos székes kérdéskört, még el is tudjuk hozni kocsival. Bár inkább csak nézelődni mentünk, hogy majd legyen min rágódnunk. Az eredmény:

- megtekintett termékek száma: több száz 
- megvásárolt termékek száma: 0
- tetszetős termékek száma: 3 + 1 bizonytalan

Nem túl jó arány. Eldöntöttük, hogy átgondoljuk, újra lemérünk mindent, és elmegyünk IKEA-ba is majd következő hétvégén. 

Elkezdtük véglegesíteni a terveinket. Így csütörtökre már kész listánk volt arról, mi mindent akarunk megnézni, megvenni az IKEA-ban. Mivel a fő kérdés még mindig a szekrény volt, hiszen a ruhák kurtán furcsán polcon tárolása nem túl szívderítő látvány, no meg az ágy sem fér el amíg nincs szekrény az előszobában. Igen, a tetőtéri egyszobás lakás nem alkalmas külön gardrób szekrény tárolására is, ha minimalista otthonra vágysz. Az előszoba viszont nagyon széles, így tökéletes előszoba és gardrób szoba funkcióinak együttes betöltésére. Így jött az ötlet, hogy ha már fehér lakk szekrényünk lesz, feldobná a kis gardróbot egy zöld szőnyeg. Régen én rimánkodtam zöld dolgokért, amik jogosan lettek elutasítva, de most ez Feri ötlete volt. Milyen briliáns elme ;) Imádom a zöldet. Ez már egy fix pont volt, megvenni a zöld pihe-puha szőnyeget. No meg megnézni ezt a  Istenként számon tartott PAX kombinációs szekrényt, hátha összekombináljuk álmaink szekrényét. Bár az előszoba magasság és ajtótól számított szélesség kapcsán felmerült méret korlátok miatt, ez már esélytelen látszott hónapokkal ezelőtti látogatásunk során is. És csak apróságok terén vagyunk IKEA pártiak.

A hétvégét pihenésre szántuk, így a péntek estét tűztük ki IKEA napnak. A "motor pörgető Isten" és a "patka gyilkos" útra kelt.

Megtaláltuk végül a kanapé felé, a falra szánt polcot. Bizony fehér lakk. Amikor felírtam a kis IKEA jegyzet lapra az IKEA ceruzával - ezt a cikket tuti kidobja a Googli ha IKEA-ra keres valaki, ha így folytatom a postot - a polc cikkszámát, és hogy melyik Regal melyik Fach, akkor közölte csak Feri, hogy kell vagy 4 db. Hogy-hogy? Hová? - merült fel bennem a kérdés. Kettő a falra, 1-1 az asztalok fölé. - ööö - Jó, amíg leérünk a raktár részig addig átgondoljuk. Nem volt mit átgondolni, csupán én az asztalokkal nem számoltam.  Aztán belefutottunk ALEX-ba, a fiókos szekrénybe. Már régóta vágyik Feri egy szuper fiókos szekrényre az asztala mellé, amibe el lehetne rejteni a kábelrengeteget, és persze az egyéb kütyüket is az asztaláról. Bár szemezgetett egy vetélytárssal, de végül listára került ez is. 

Az étkezőasztalokat szemügyre véve, egy csodálatos kis szett mellett döntöttünk. PErsze nagyon, meg kihúzhatót szerettünk volna, de még is ez fogott meg minket, pácolt fenyő, aranyos székekkel, nagyon hangulatos volt. Ennek nagyon megörültünk, így fel is került a listára.

Szekrények. Amit mi szeretnék, az csak annyi, hogy legyen néhány polca, 1 kis akasztós része, és fejenként 2 kis fiókja, vagy összesen 2 nagy fiókja. Ehelyett a választék: minden akasztós + 3-4 fiók, vagy minden akasztós se fiók se polc, vagy minden akasztós és van benne fent két polc. Na ezért sem sikerült eddig beszerezni szekrényt nem csak a magasságkorlát miatt. Ezért jöttünk IKEA-ba, hogy újra megnézzük, hogy tudnánk összevariálni a mi kis szekrényünket, mert itt lehet variálni, nem kész szetteket venni. Maradjunk annyiban, hogy ez most sem jött össze. 

Viszont nem is ettem még aznap, így örömömre szolgált, hogy végre elértük a Piac teret, magyarán ehetünk valamit. Ettünk is, majd haladtunk tovább. Meg lett a szőnyeg is, amit kinéztünk, az új szürke fürdőszoba szőnyeg is, és még 1-2 gyertyát is kiválasztottunk, végül Feri fa babája is a kosárba került, amivel majd arányosan rajzolhat figurákat. Ez is a bakancslistáról való, és mint minden ilyennek, csak örülni tudunk. (Bár a sípcsontja hosszabb a kelleténél ;) 

woodbaby.jpg

Elérkeztünk a raktárrészhez. Mindent gyorsan összegyűjtöttünk és irány a kassza. 

Újra sötétben, újra esőben szeltük át a pályákat hazaúton, akárcsak egy hete. Majd hulla fáradtan este 8 körül felvittünk 3 körben mindent a harmadikra. Fáradtan, álmosan feküdtünk le aludni, de vártuk a reggelt, hogy nekikezdhessünk szerelni. Lássuk hát miről szól a harmadik fejezet.

süti beállítások módosítása