Bonn-Lak

Friss topikok

Címkék

Negyedik fejezet - ágy és szekrény

2013.12.07. 14:19 turtleke

Megtörtént az elképzelhetetlen. Személyes szemügyre vétel és kipróbálás nélkül, egy este, egész egyszerűen megrendeltünk egy ágyat és egy szekrényt a neten. A karácsony ezzel letudva, és nem is kellet hónapokat várnunk, csak 1,5 hetet a bútorok érkezésére. Ünnep volt ez a nap, Ferenc napja. :) Vártuk már nagyon, és hétfőn, rákészülve az érkező bútorok örömére, az estét Feri munkatársaival töltöttük a Weihnachtsmarkt-on, Bonnban, pár pohár Grünweinnal. Azaz karácsonyi vásároztunk forralt bort kortyolgatva Chatu (lásd lent a képen) jóvoltából. Persze este még otthon is folytattuk a borozást, a szuvenír kis Weihnachtsmarktos korsóinkkal.

Kedd

Eljött Feri névnapja, otthon is maradt, hogy várja a bútorokat, és az Apple Tv-t, amivel saját magát lepte meg, és szintén neve napján érkezett. Este haza érve, csak csodálkoztam, az ágyra már csak a huzatot, és a matracot kellett feltennünk, és Feri még vacsorát is készített, több napra. Fáradtak voltunk mind a ketten, a szekrénynek már nem kezdtünk neki, csak 8 fiókot ragasztgattam és tiplizgettem össze, amíg Feri elment a boltba pár dologért. A fogantyúkat már nem is volt erőm mindet felcsavarozgatni, maradtak másnapra azok is.

Szerda

Minden nap sikerül hajnalban ágyba bújni, ez ma sem volt másképp. Úgy éreztük sosem ér véget a szekrényépítés. Alap ragasztása, korpusz építése, fiókok sineinek, polcoknak a csavarozgatása, na meg egyáltalán az elemek helyének kitalálása, csavarok keresgélése, fogantyúk csavarozgatása. Sokáig tartott, de végül elkészült, az imádott fiókos polcos, akasztós mindent tudó szekrény. Csupán két fogantyú maradt ki, amit nem leltünk meg később sem, így majd még telefonálnunk kell, hogy küldjenek 2 fogantyút pluszban. Persze a ma esti spanyol vacsora est meghívás is le lett mondva sajnos, de legalább befejeztük a szekrényt. Hulla fáradtan feküdtünk le, hogy aludhassunk pár órát, az új pihe-puha hatalmas nagy ágyikóban. 

Csütörtök

Csütörtökön sikerült kitakarítani, rendet rakni, a ruhákat a szekrénybe elpakolni, a sok dobozt, csomagolót egyebeket, a szemétbe levinni, és elalvás előtt még egy fél órát órát a szép új majdnem kész lakást élvezni, na és persze az Apple TV nyújtotta kényelemmel tv-zni. Az előszoba ma már maga a felüdülés, pedig előtte:

fotoelotte.jpg

na és most ezután a hét után, így fest:

Ahogy képek mutatják, előkerültek a régi díszek, képek is még a hétvégén kiszortíroztuk őket, már amiket eddig megtaláltunk :) és amiknek eddig megtaláltuk a végső helyét. Azt is láthatjátok Feri milyen finomakat süt főz minden héten. Nekem már szinte alig van dolgom a konyhában mostanság ;)

Már csak egy sideboard, egy polc talán ami hiányzik még, illetve egy fogas az előszobába. De már úgy érezzük, hogy így év végre elkészültünk. A hét fáradalmait egy péntek esti buliban hevertük ki, egy ismerős társasággal sörözgettünk egy old pub-ban. Valakinek a szülinapja alkalmából, akit mi csak az nap este ismertünk meg ;) Sajnos fotókat nem készítettünk. Na de ezek után tippelhettek, hol  fekszünk éppen még most is szombaton délután fél 3-kor? Hát persze, hogy az ágyban tengődünk, és élvezzük a semmit tevést. 

süti beállítások módosítása